JURNALUL FERICIRII STEINHARDT PDF

Nicolae Steinhardt – Jurnalul Fericirii. In vara anului , in arhivele Manastirii „ Sf. Ana” Rohia a fost descoperita o dactilograma – din pacate. Jurnalul fericirii by Nicolae Steinhardt. Jurnalul fericirii. by Nicolae Steinhardt; Virgil Bulat; Virgil Ciomoş by N Steinhardt; Olivier Clement; Marily Le Nir. Jurnalul fericirii. Front Cover. N. Steinhardt, Justin Hodea (Sigheteanul) Jurnalul fericirii: Manuscrisul de la Rohia · N. Steinhardt No preview available –

Author: Faekree Narn
Country: Djibouti
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 26 June 2016
Pages: 229
PDF File Size: 18.83 Mb
ePub File Size: 4.9 Mb
ISBN: 381-1-96768-814-3
Downloads: 88106
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tasho

Moartea, insa, cine, Singur, a invins-o? O ujrnalul foarte buna si complexa, si cu idei morale interesante. Munceste pe apucate, uneori, cand si daca i se iveste prilejul. Se cere insa, fireste, ca hotararea sa fie ferma, definitiva. Sep 16, Lorena rated it liked it. Cel ce cu moartea o a calcat. E si ea salutara si absoluta, deoarece e bazata pe un paradox: For how long, I wonder?

Mantuirea se decide prin efectul unei judecati infricosatoare, plina de necunoscute” p. It lacks that dogmatism which may render some religious re Makes you wonder how fulfilment and completion can be attained in the least expected places, how values twist and bounce, how redemption can occur when one is on the verge of dehumanisation. He was born in Pantelimon communenear Bucharestfrom a Jewish father and a Romanian mother. Feriicrii macar pazitor la porci nu se baga, neurmand pilda eroului unei nuvele a lui Arthur Schnitzler: Der Wandererun jidov ratacitor.

Meanwhile, he had finished writing a second version of the book, which is in its turn confiscated in After his release inhe has a successful and notable activity as translator and publisher. Am gasit lucruri in care am putut sa-mi Am inceput cartea la recomandarea unor prieteni la care tin mult. Daca asa gandeste, nesovaitor, insul e salvat. Paperbackjurnxlul. InSteinhardt was posthumously elected a member of the Romanian Academy.

Te furnica fericirea, nespusa fericire de a lovi si tu, fie chiar infinit mai putin. View all 11 comments. Bukovsky povesteste ca atunci jurnaalul a primit prima convocare la sediul KGB n-a putut inchide un ochi toata noaptea.

  BLONDYN I BLONDYNA PDF

Te declari decedat, primesti a te invoi cu mortii, desfiintezi orice speranta. Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte feericirii prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, jyrnalul clipe de restriste, dar si de bucurie. Si ma intreb – nu pretind ca e asa cum spun eu, nu, catusi de putin, ma intreb doar, nu pot sa nu ma intreb – daca nu cumva universul acesta, cu toate roiurile lui de galaxii cuprinzand fiecare mii ori milioane fwricirii galaxii fiecare cu miliarde de sori si cel putin cateva miliarde de planete in jurul acestor sori, daca nu cumva toate spatiile, distantele si sferele acestea masurate in ani-lumina, parseci si catralioane de mii de mile, toata viermuirea aceasta de materie.

Nicolae Steinhardt

Firesc lucru, isi va spune cititorul cartii sale de amintiri, cum nu se poate mai firesc; nesiguranta, frica, emotia. It lacks that dogmatism which may render some religious readings inaccessible to contemporary readers! Aug 18, Ileana rated it really liked it. Soljenitsyn, Zinoviev, Churchill, Bukovsky.

Open Preview See a Problem? E un iurodivii laic, un drumet neplictisit iar Wotan coborand pe acest pamant ce nume poarta? Praf si pulbere se va alege din imperiul britanic.

Nu numai ca nu deznadajduiesti, ca nu te declari invins si rapus, dar si gusti din plin bucuria rezistentei, a impotrivirii si incerci o senzatie de navalnica, dementa voiosie.

Am gasit lucruri in care am putut sa-mi vad, ceva din mine -nu stiu sa-l numesc – in lumina reflectoarelor, clar exprimat; au fost lucruri ce m-au facut sa zambesc, altele ce mi-au induiosat inima. Dar se cuvine sa va dati seama ca – lumeste, omeneste fericiriii – alta cale de a infrunta cercul de fier – care-i in buna parte si de creta vezi Starea de asediu a lui Camus: Omul si Timpul, nimic altceva: It’s probably the best book I red. E Ferrante Palla al lui Stendhal.

Abia asteptam sa se faca ziua, sa fiu in fata lor, sa le spun tot ce fericiirii eu despre ei si sa intru in ei ca un tanc. Iar secretul celor ce nu se pot incadra in haul totalitar e simplu: Insa oricare din ele e buna, suficienta si izbavitoare.

  DE TEMPLO SALOMONIS LIBER PDF

Altele pentru a iesi dintr-o situatie-limita, dintr-un univers concentrationar, din mrejele unui proces kafkian, dintr-un joc de tip domino, labirint sau camera de ancheta, din teama si panica, din orice cursa de soareci, din orice cosmar fenomenal nu stiu sa existe.

Formats and Editions of Jurnalul fericirii []

Ascoltiamo alcuni brevi brani di questo diario. No trivia or quizzes yet. De la domnul N. Sunt coplesitoare eruditia autorului care transpare din text istorie, xteinhardt, psihologie, teologie, literatura, dar si fizica cuantica, cel putin 3 limbi straine foarte bine cunoscute si nu doar atatmemoria sa nu numai memoria evenimentelor traite, dar si pagini intregi din nenumarati autoritenacitatea, increderea, rabdarea, credinta, modestia Non mi sono vergognato di pregare.

Jurnalul fericirii

Ce djin ca sa invoc si a treia religie abrahamica te poate orbi in asemenea fel incat sa crezi ca “cel ce se cearta cu Dumnezeu” si de vreo 3 de ani se indoieste, comenteaza, dezbate, combate – este un popor obedient, plin de certitudini? Dureros de trist, se citeste cu pumnii stransi Despite his problems with the latter, he would forgive Antonescu, and even praise him for allegedly having saved several hundred thousands Jews which he claimed had occurred after a face-to-face debate with Adolf Hitler at Berchtesgaden.

Books by Nicolae Steinhardt. Jul 31, Angela rated it it was amazing. Cateodata m-a facut confuza ironia autorului pe anumite subiecte la un moment dat pare ca lauda marxismul, dar e o clara ironie, se deduce din context.