C.K.CHOI BUILDING IN PDF

One of Canada’s most environmentally sound building projects, the CK Choi building was completed in and set a high standard for “green” buildings. Figures 1 and 2: The C.K. Choi Building borders on a natural-growth forest on the (UBC), the C.K. Choi Building for the Institute of Asian Research was made. You are here. Home › C. K. Choi Building. C. K. Choi Building. Project Overview. The university office building houses five research centers on China, Japan.

Author: Samudal Dazil
Country: Jordan
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 23 June 2004
Pages: 288
PDF File Size: 6.96 Mb
ePub File Size: 12.19 Mb
ISBN: 514-9-98898-734-7
Downloads: 67327
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nikus

This design results in no city service connection for graywater waste from the building and no use of city water for site irrigation. Daylight sensors automatically dim indoor lighting. Since the timber connections were also recycled steel and designed ln be demountable so that the wood could vuilding reused again in the future, a North America-wide search for suitable certified material was implemented. Offices c.k.hcoi manual light switches; however, controls systems dim lights if adequate daylight is available or turn off lights if a room is vacant.

The building relies on natural ventilation with a few fans to assist when necessary. International relations Human security Peace and disarmament The environment Development Global health International justice View research.

All of the Choi building’s washwater graywater is processed on-site separately. In addition to being free of CFC’s as required under provincial regulations, efforts were made on this project to select systems and products that minimize impact on the ozone layer.

Core Partners

Being continually flushed, the building does not experience peaks and valleys in lAO often found in traditional mechanized systems that operate with reduced air changes c.k.cgoi low occupancy hours.

Operable windows and high intake louvers provide for continuous fresh air without recirculating office air back into the building. Award-Winning Features The C.

Table of contents Highlights Awards More information.

C.K. Choi Building | Institute for European Studies

The second step was designing a building that minimizes consumption and impact on the environment. Conventional grading rules were modified to take into account the actual stresses along the length of each timber so that those parts that had been repaired or flawed could be placed in non-critical locations.

  IC HT12E DATASHEET PDF

The five raised roof forms have vent louvers at the top to provide convection to draw air in through the vents below. For this achievement, B. Some of the key energy savings features include: Reducing Impact and Consumption The component of this building that has piqued the most interest is unquestionably the use of composting toilets. If each new building at UBC were to use composting toilets, the existing sanitary infrastructure would not need inn be expanded.

Some data has been collected, but most is centralized, not specific to each university building. Construction sequencing was specified to ensure flushing of the building during drywall installation and finishing, painting, caulking, and during the installation c.choi carpets. The total electrical savings arekWh per year. The heavy concrete building mass also reduces the problem of diurnal temperature swings. With a broad geographic reach extending to China, India and South Asia, Japan, Korea and Southeast Asia, the Institute conducts research and teaching in policy-relevant issues informed by language and area studies.

All information is this section, unless noted otherwise, is extracted from the post-occupancy evaluation Process Makes Perfect. Between Integration and Fragmentation”.

For this achievement, B. Choi Building is an award-winning building biulding for its sustainable design features. Top Ten Projects Winners. Part of the commissioning c.k.cyoi for this project includes educating users about building features and items over which they have control. Positioned within the School of Public Policy and Global Affairs SPPGAstudents admitted to the Liu Scholars program will be integrated into the network of faculty, research, and community engagement activities that exists within the school.

Benefits in reduced greenhouse gas emissions are important as are the savings to the earth’s limited supply of natural resources.

Copy machine areas are directly vented to improve indoor air quality. The Liu Institute is named after Dr. After a series of seminars with an expert on environmental design, the consulting team developed a set of targets that included minimizing the energy needed to produce building materials, lowering operating energy needs, and creating livable work spaces.

  COMPARSA LECUONA PDF

Therefore, the total annual rated capacity for the Clivus systems isvisits. Stormwater is collected in an underground vault for landscape irrigation. As a leader in the community, the University of British Columbia sets goals and values for the community to emulate. This waterless system enables the building to be disconnected from the sanitary system.

The end product is a humus-like soil amendment product that is rich in nitrogen and other useful elements. On February 5,Dr.

C. K. Choi Building – Wikipedia

Archived from the original on 14 November c.choi The aerobic composting system is continually ventilated and reduces the volume of waste by 90 percent. The building was completed in buildign incorporates maximization of daylight, reduced energy consumption, occupancy and daylight sensors for optimal lighting control, atria that promote natural ventilation by inducing a stack effect, ventilation strips under windows to ensure continuous air change, double glazed windows with low conductivity insulating frames, exterior bricks that were salvaged from Vancouver city streets, 60 percent of timber beams that were salvaged from a demolished s building and many others.

Cost and Payback Analysis: The concept was to enable the plants in the greywater trench to benefit from the nutrients contained in the leachate, and eventually allow the finished compost to be used within the landscaped areas surrounding the building. The end product is a humus-like soil amendment that can enrich depleted soils. It is rewarding to see that interest to date has come from not only the local community but also from many corners of the world.

The team designed the project, inside and out.