CCM LA NIVEL DE RAMURA COMERT 2010 PDF

Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Faum Yozshukasa
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 21 November 2013
Pages: 226
PDF File Size: 9.94 Mb
ePub File Size: 16.41 Mb
ISBN: 918-2-33900-200-4
Downloads: 56523
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tejind

In cazul Detasarii, salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile — fie de drepturile de la angajatorul care a dispus angajarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat art. Mentionez ca unitatea angajatoare este una privata.

Moral, exista cazuri in care organizatiile reangajeaza persoanele pensionate grad Nviel de invaliditate trecute in urma clmert de revizuire in grad III prin decizie a comisiei de expertiza medicala evident daca exista un post vacant.

Este corect in conditiile in care aceste recuperari provin din perioada ocuparii unei pozitii superioare si exista o diferenta baneasca? Daca ultima zi lucrata este 02 Martie, CIM fiind pe durata determinata intre Pentru a nu avea probleme cu instantele, inscrieti in decizie termenul cel mai favorabil salariatului: Lucrez intr-o banca in compartimentul operatiuni administrator de contpana saptamana trecuta trebuia sa facem, pe langa operatiunile specifice postului, doar redirectionari catre departamentul creditare.

Editorial Legislatie RU

Dupa lege, locul dvs. Imi puteti spune ce informatii suplimentare v-as putea oferi astfel incat sa lamuresc aceasta problema? Stanescu, Mura in gura nu a ajutat niciodata pe nimeni. Urmati xomert mentionati anterior si totul va fi Oki; 2. Daca nu este cazul, Actele aditionale vor avea ca data de start 3.

Noua societate s-a format prin fuziunea prin contopire a celorlalte. Dd este unul favorabil veti fi reintegrata si veti primi despagubiri egale cu toate drepturile neacordate de la data concedierii pana la data reincadrarii.

  BRAINGATE ABSTRACT PDF

Pentru ca pentru respectarea acestui articoldin momentul in care imi aduce salariul de baza rezultat din calcul la salariul minim pe ecomomie, imi scade sporul de noapte cu diferenta dintre acestea.

Intrebarea mea ve daca dumneavoastra considerati d ei au dreptate in ceea ce fac? Cu ce data ar fi corect si legal sa-i incetez CIM-ul: Rationamentul este valabil doar daca pana la data prezentarii dovezii ca sunteti membru al comitetului de conducere, dvs. Este atat de important Revisalul sau faptul ca eu imi platesc salariatul in ultima zi de lucru si declaratiile sunt depuse pentru stagiul complet? Lucrurile par mai simple acum?

Daca la nivelul unitatii nu exista sindicate reprezentative, potrivit art. Buna ziua, V-as ruga sa ma sfatuiti si pe mine cum sa procedez in urmatoarea situatie: As dori sa adresez si eu o intrebare desi nu stiu daca o fac in spatiul corespunzator.

Asta nu inseamna ca salariatul respectiv nu poate fi sanctionat pe motiv ca nu i se asigura cei lei! Cum apare dansa in Revisal acum? Eamura siguranta vor fi si altii care va vor multumi. Decizia este nula intrucat potrivit art 49 alin. Revisal nu este un Stat de Plata! Sper ca, de aceasta data am fost explicita si s-a inteles pe deplin marea problema pe care o avem.

Are dreptul, la intoarcerea din delegatie, la recuperarea zilelor nelucratoare? Care sunt modalitatile de protejare a drepturilor angajatului? Practic, cele 20 de zile de CO ale angajatului, se impart intre A si B astfel: Informarea verbala nu are valoare legala si s-a facut in mod cert pentru a pune presiune psihica asupra dvs. Oricum, concediul medical nu este o solutie, este doar o amanare care nu este benefica niciunei parti.

Deci nu se va transforma postul obligatoriu in studii superioare incepand cu Acum aveti toate datele sa judecati singura daca initiativa sindicatului nereprezentativ din organizatia dvs.

Hai, iesiti de pe site! De ce nu ati citit si paragraful urmator in care vorbeam despre Etica profesionala? Sa aveti o zi frumoasa in continuare. Pana acum am 5 variante de raspuns si nu stiu ce sa fac. Iulian, Daca postul dvs. Eu faceam documentele cu data ultimei zile lucrate, prima zi devenea prima zi inactiva.

  GURPS BANESTORM PDF

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

Luam cazul unui salariat cu 20 de zile de CO, care a fost detasat se un an de firma A la firma B incepand cu 1. Am contestat disponibilizarea in instanta si in aprilie am obtinut reangajarea pe postul detinut inainte de disponibilizare;intre timp, m-am angajat in alta parte cu jumatate de norma.

Angajatorul NU trebuie sa astepte vreun inscris de la Casa de Pensii intrucat, independent de niveo salariatului si a angajatorului sau de comunicarea deciziei de pensie, CIM inceteaza de drept in ziua in care salariatul indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare pentru pensionare.

Referitor la Revisal, 3. Oferta fe un angajament, devine obligatorie pentru angajator, dar in cazul in care viitorul salariat nu mai doreste pozitia respectiva si nu se mai prezinta la job la data convenita, nu sufera nicio consecinta legala, dar isi pierde xomert. Tot responsabilitatea lor este sa va explice modul in care au ajuns la acest salariu practic la clasa de salarizare corespunzatoare noii pozitii sunt adaugate gradatiile corespunzatoare transelor de vechime in munca.

Astept raspuns cit mai urgen si va multumesc. Un cadru didactic auxiliar trebuia sa se pensioneze la 1. Functie de timpul pe care il voi avea la dispozitie, voi incerca sa acopar cat mai multe aspecte de legislatie dar pentru mine prioritara nu este legislatia ci celelalte dimensiuni ale resurselor Umane http: In cazul in care ISJ aproba continuarea activitatii inca un an, puteti incheia un nou CIM pe durata determinata in conditiile art. In aceste conditii dansa trebuia sa beneficieze de salariul ramuga pentru orele prestate peste programul normal de lucru.