CCM LA NIVEL DE RAMURA COMERT 2010 PDF

Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Tygosho Faule
Country: Turks & Caicos Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 10 July 2009
Pages: 419
PDF File Size: 8.30 Mb
ePub File Size: 16.50 Mb
ISBN: 873-2-46043-697-3
Downloads: 86405
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zuzragore

Florina, Asa cum am mentionat,timpul de lucru se asociaza postului. Buna Florin, referitor la studiile superioare: IR, Unde exista acord, nu exista culpa.

Nicel care continua activitatea in baza altui CIM incheiat cu aceeasi firma sau cu alte firme li se aplica art. Exista 2 posibilitati in ceea ce priveste angajatorul aflat in dificultate datorita reducerii temporare a activitatii pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare: Am o persoana angajata si doreste sa il i-a in intretinere pe tatal ei, care este in pensie de handicap ron are pensie.

Mihaela, Intrucat nu ati precizat data la care s-a nascut copilul si ce perioada ati stat in concediu de crestere a copilului, exista 2 variante posibile:. I se va face una noua?

Am nevoie de un sfat in urmatoarea speta: In cazul in care, in urma unui examen medical periodic, medicul de medicina muncii constata incompatibilitate intre starea de sanatate a salariatului si conditiile de munca ale postului respectiv, are obligatia sa propuna modificarea locului muncii, corespunzator cu starea de sanatate constatata.

Sectiunea rmura legislatie a fost reorganizata, motiv pentru care nu mai contine vechile informatii.

Editorial Legislatie RU

Firma se ocupa cu comert. Postul fiind unic nu se va bloca, dar trebuie transformat cu studii superioare. Catigati nievl si sanse de a ramane in banca daca va mai doriti acest lla. Asocierea este nociva pentru toate partile: Este normal ca in organigrama sa fii inspector principal I, si sa fii platit cu inspector treapta III?.

  ARQUIPELAGO DE GULAG PDF

Virginia, In mod cert solutia implica o analiza atenta ce presupune timp, motiv pentru care nu poate face obiectul unei simple discutii pe site. Buna ziua, Va rog daca se poate, sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare.

Daca pozitia respectiva este Administrator financiar studii superioare cod CORNU, nu o puteti ocupa intrucat presupune studii superioare economice. Raspunsul la intrebarea asta trebuia sa-l obtineti in cadrul interviului de recrutare sustinut in organizatia respectiva.

Eu am refeream la concediere individuala. Nu am facut dezbatere de mostenire dupa moartea tatalui. Conform Codului Muncii Art. Firma la care lucrez este relativ nou deschisa. Intreb acest lucru deoarece pe unele site-uri am vazut specificat un alt nr de zile Intrebarea mea este daca acum este posibila promovarea unei persoane in functie.

Pe durata executarii unui CIM nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba. Buna ziua, Cei de la ITM mi-au spus ca este vorba despre debut in profesie, de aici si nelamurirea mea.

Angajata are peste 12 luni lucrate consecutiv in ultima perioada. In opinia mea, managerii isi asuma responsabilitati, nu le arunca asupra altora.

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

ccm Angajatorul nvel organizatia patronala initiaza negocierea colectiva cu cel putin 45 de zile calendaristice inaintea expirarii CCM sau a expirarii perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate in Actele Aditionale la CCM.

Rugamintea mea este ca, atunci cand timpul ramuura sa va permita, rammura duceti rationamentul in aceeasi maniera, de acolo de unde l-ati lasat pana la sfarsit adica pana la salariu baza si cuantum spor noaptepentru a vedea la care dintre variantele prezentate de mine pentru ajungeti dumneavoastra. Deci nu ma supar. Jeni, In opinia mea, puteti incheia un Contrat de prestari servicii, atat timp cat examinarea nu vizeaza un curs la care persoana respectiva sa fi fost lector.

Daca aveti nevoie de un model de cerere de concediu fara plata, accesati http: In acest centru de regiune au fost recent angajati alti oameni, in functia pe care o am si eu. Aceste lucruri le-am explicat foarte clar pe http: E posibil sa fi aparut o alta lege prin care posturile sa fie blocate si in anul ? Pana acum am 5 variante de raspuns si nu stiu ce sa fac. Andreea Adina, Termenul este de 45 de zile si conditionarile la angajare sunt reglementate de art 74 CM.

  CRADLEPOINT CBR400 MANUAL PDF

Art 4 2 din HG spune: Salariatul nu face obiectiuni! Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie scrisa lq anagajatorului emisa in forma scrisa. In acelasi timp, potrivit art.

Mai ales ca doamna a terminat facultatea de drept si stiu ca nu poate ocupa functia de adm de patrimoniu cu studii superioare, chiar daca acesta se va transforma in studii superioare.

Avand in minte urmatoarele 3 definitii, deveniti experta in orice speta privind revenirea din suspendarea CIM:. Intrucat nu s-a intamplat acest lucru pentru ca nu a fost posibil, sau nu au fost cunoscute prevederile CM si ale Regulamentului Internacum trebuie sa aplicati prevederle art din CM: Da, va trebui sa caut o solutie optima si pentru angajat si pentru angajator. Cum sa procedez in continuare?

Orice modificare a elementelor prevazute la art. Dupa cum stiti, cauzele incetarii CCM sunt stipulate clar de Legea dialogului social, iar denuntarea unilaterala este ramurz. In aceasta situatie, eu mai pot face modificarea salariului in Revisal la data de 3 ianuarie cu incepere din 1 ianuariesau trebuie sa modific cel tarziu ccmm maine salariul in Revisal? Daca veti reparcurge reglementarile legale si pe cele interne referitoare la delegare, daca veti mai cititi inca o data opiniile pe care le-ati solicitat, cu siguranta veti lua decizia corecta.

Acum daca greseala a fost facuta, trebuie indreptata si asumata.